SEO plugin för wordpress

Det finns ett gott utbud av SEO plugin för wordpress. Men vilket är bäst?

Vikten av att ha en sida/blogg med god seostruktur och länkstruktur är vital i dagens internet. Marknadsföring på internet har aldrig varit så aggressivt som det är nu, behovet för att synas blir allt större medan motståndet blir allt svårare eftersom att fler och fler tar till SEO för att synas i sökresultatet.
Vilket plugin som är bäst kan vara svårt att utse eftersom att det sannolikt kommer an på behovet till användaren. Jag föredrar dock att använda Yoast WordPress SEO. Jag tänkte nu berätta varför jag tycker att du borde ge Yoast WordPresse SEO en riktig chans.

Yoast WordPress SEO sparar in behovet av andra wordpress plugin

Genom att använda dig av Yoast WordPress SEO så behöver du inte längre använda mig av externa plugin för att göra följande saker:

 • Lägga till Breadcrumbs (smulor) till ditt wordpress tema.
 • Verifiera sidan i Google Webmaster Tool
 • Verifiera sidan i Yahoo  Site Explorer
 • Verifiera sidan i Bing Webmaster Tools
 • Skapa och uppdatera en Sitemap (.xml) för sökmotorer
 • Pinga sökmotorer när du har skrivit något nytt.
 • Pinga sökmotorer när din RSS har uppdaterats.

Detta i tillägg till huvudfunktionerna som  möjligheten att definiera en unik title för varje sida, går ut på att ändra hur title, meta beskrivning, och meta nyckelord i följande sidor och undersidor.

 • Huvudsidan
 • Post sidor
 • Page sidor
 • Tillägg
 • 404 sidor
 • Kategori sidor
 • Tagg sidor

Detta gör det så väldigt enkelt att administrera hur framförallt alla titlar på dina sidor och undersidor ska se ut. Men också Metadata som är relevant för varje enskild sida. Detta och mycket mer är Yoast WordPress SEO, ge det en chans idag! Ladda ner det här: WordPress SEO

i Tillägg så vill jag tipsa om dessa plugins som ökar effekten av din SEO.

SökoptimeringBroken Link Checker: Google gillar inte trasiga länkar, det gör inte dina besökare heller.

Best Related Posts: Best related posts ger dig länkar i slutet av ditt inlägg till snarlika inlägg på din egen sida. Detta ökar sannolikheten för att besökaren klickar sig vidare inom din sida.

SEO Smart Links: SEO Smart Links låter dig skapa automatiska länkar i löpande text, genom att du definierar i backend vilka nyckelord som automatiskt ska bli en länk, och vart den ska peka. Detta är ett mycket bra sätt att undermedvetet förbättra din länkstruktur på viktiga nyckelord. Du kan använda det för att länka internt, eller externt till andra sidor i ditt nätverk.

Noff – No Follow Free: Google gillar kommentarer på din blogg, många kommentarer betyder att posten är populär, gör det därför attraktivt att kommentera på just din blogg. (Med Noff kan du ställa in hur många kommentarer som behövs före den som kommenterar får sina länkar No-follow fria)

Alla plugin som ger ”topplistor” bland poster och kommentarer, detta visar dels dina främsta inlägg (som sannolikt många är intresserade av) och det stärker din interna länkstruktur.

Var Social: Med tanke på att Google har gått ut öppet med att dom använder länkar i social media som en ranking så känner jag att det är viktigt att tipsa om att sprida sitt inlägg på sin wordpressplattform med automatiserade funktioner till både Twitter och Facebook. Det finns en uppsjö av dessa plugin som låter dig importera och exportera poster kors och tvärs, vi ska gå in på detta i en snart kommande post.

Andra alternativ till Yoast WordPress SEO

All in one SEO pack

SEO Ultimate

Platinum SEO pack

Jag hoppas att du har haft någon nytta av denna post, det kommer inom kort en post om hur man använder sig av Sociala medier till sin WordPress blogg.

Vänligen,
Fredrik Näs

2 reaktioner till “SEO plugin för wordpress”

Kommentarer är stängda.